İZMİR / SEFERİHİSAR - Uluslararası Seferihisar İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Kızılay dan gelen eğitimciler öğrencilerimize önce doğal afet bilinci hakkında bilgilendirme yaptı. Sonrasında çadır kurmayı göstererk öğrencilerimizle birlikte de uygulamalı çadır kurdular.

Ekm

İzmir İl Müftü Vekili Rahmi Yiğit, Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu,  Seferihisar İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş ve İmam Hatip Ibrahim Yılmaz okulumuzu ziyaret etti ve Öğrencilerimiz ile sohbet ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Bu hafta öğrencilerimizle birlikte CodeWeek 2023 etkinlikleri kapsamında bir kodlama koridoru hazırladık. "Geçmişten Geleceğe Eğitim Teknolojileri" temalı sergimizde eğitimde kullanılan teknoloji araçlarının gelişim serüveninden bahsettik öncelikle, sonrasında gelecekte bizi bekleyen eğitim aracını hayal ettik ve tasarladık. Yeni eğitim aracımıza da DUDİ HOLOGİ ismini verdik. Her öğrencinin kendi sırasında hologram şeklinde ders işlemek çok keyifli olmaz mıydı?

Ekm

Dünya nüfusunun yarıdan fazlasının şehirlerde yaşadığı bilinmektedir. Hızla gelişen ve nüfusunun, şehirsel donatı alanlarının ve finans hizmetlerinin yoğun olduğu büyükşehirler deprem, tsunami, yangın, sel veya heyelan gibi tehlikelerin oluşturduğu riskler altındadırlar.

Unutulmamalıdır ki dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık, itfaiye, arama-kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Afet sonrası "altın saatler" olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazırlıklı olması şarttır.

Ekm

CodeWeek 2023 etkinliklerimizden ilk projemiz BİR ANNE ALGORİTMASI etkinliğinin son basamağında annelerimiz algoritma ile Cumhuriyet Kurabiyesi tarifini yazarken, kızlarımız kurallara uygun olarak kurabiyelerini yaptılar. Kurabiyeler fırına giderken heyecanlı bekleyiş de başladı. Sonrasında Okul müdürü, MÜdür yardımcımız ve öğretmenimizden oluşan jürimiz katılım sağlayan tüm annelerimizi ALGORİTMA ANNESİ seçerek, sertifikalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Ekm

Vakti Kuşanmak projesi kapsamında Seferihisar ilçe merkezi ve köylerindeki tüm camilerde, cuma namazını öğrencilerimiz kıldırdı.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılında; Atatürk çocukları olarak çeşitli aktivitelerle Kodlama Haftasını kutlamaya devam ediyoruz. Okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle yüzyüze Code Week Etkinlik Haftası planlıyoruz.

Programımız şu şekilde;

* "Kodlama Köşesi" hazırlayarak, ortaokul öğrencilerine Blok Tabanlı Kodlama Araçlarının tanıtılması

* "Kodlama Koridoru" Etkinliği ile lise öğrencilerimizle birlikte Eğitimde Kullanılan Teknoloji Araçlarının Gelişim Serüveni Sergisi hazırlanması

* Özel eğitim öğrencilerini de kodlama haftasına dahil ederek Bilgisayarsız Kodlama etkinliklerinin yapılması

* Okul Rehber Öğretmenimiz ile birlikte ortaokul Öğrencilerine Bilinçli Teknoloji Kullanımı semineri düzenlenmesi

* Code.org programını kullanarak 5.sınıf öğrencilerinin Kendi Dansını Yarat projesi ile dans kareografisi oluşturması

Ekm

5.sınıf öğrencileri ile kodlama eğitimi başlangıcında bu etkinliği yapmayı planlıyoruz. Google tarafından hazırlanmış 6 bölümlük kodlama etkinliği olan Doodle 1 ders süresince öğrencilerle birlikte tamamlanacaktır. Tamamlayan öğrencilerden başarı pozu istiyoruz.

Ekm

CodeWeek Etkinlikleri kapsamında hazırladığımız 2.Projemiz. Bilişim Kubündeki öğrencilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz KODLA BÜYÜ etkinliğinde öğrencilerimize öğretici ve harika tasarlanmış onlarca etkinlik ile kodlamaya giriş yapacağız.

Ekm

Bir Anne Algoritması etkinliğimizin ilk basamağını tamamladık. Annelerimizle eğlenceli bir Algoritma Eğitimi gerçekleştirdik. Önce annelerimize algoritma mantığından bahsedip, hayatımızın aslında her alanında algoritmayı kullandığımızı gördük. Sonrasında birlikte bir algoritma yazdık.

Güzel geçen etkinliğimizin son basamağında anne ve kızlarımızı bir yarışma bekliyor .

Ekm

Mevlid-İ Nebi Haftası Kutlama Programı, okulumuz konferans salonunda yapıldı. Programda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün hazırladığı sinevizyon gösterisi, okul koromuz, öğretmenlerimizin hazırladığı Senden Öğrendik adlı sinevizyon gösterisi ve şiirler yer aldı. Program sonrasında Peygamber Efendimiz hayrına lokma tatlısı ikram edildi.

Ekm

Cumhuriyetin 100.yılı Etkinlikleri Kapsamında yapılan Zeka Oyunları Turnuvasına katılan öğrencilerimiz 2.ci oldu.

"Oyunsever İzmir" sloganı ile gerçekleştirilen turnuvaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İşte Dereceye giren öğrencilerimiz.

Mangala: Nisa Arslan, Meryem Elhamdoş

Reversi: Rabia Yanardağ, Burak Arda Ersoy

Pentago: Kenan Gökçek, Efe Tuygun

Ekm

İYİLİK TURNALARIN KANATLARINDA Projesi kapsamında okulumuz öğretmenleri Özden BOZAN ve Hüseyin UYSAL öğrencilerimizle birlikte Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde okul bahçesindeki sokak hayvanlarını, çocuklarımızın harçlıkları ile aldıkları mamalarla beslediler.

"Bu dünya sadece bize ait değil."